Αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ ξεκινά από αύριο  48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Με ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».

Ζητεί επίσης την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Η κυβέρνηση ωστόσο παρουσιάζεται ανυποχώρητη. Το απόγευμα της Δευτέρας, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης, ενώ ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).