efimerides_05.jpg
Με μια ματιά τα βασικά θέματα από τις πρώτες σελίδες των σημερινών (Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:  «Δεν είμαι ο τρελός του χωριού»

Βολές της εφημερίδας στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, για τον οποίο ότι πριν λίγες μέρες απέρριψε την πρόταση του Στ. Καλαφάτη για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό, ενώ χτες έδωσε μια συνέντευξη, με προσκεκλημένους αρχαιολόγους, οι οποίοι χειροκροτούσαν και τον επευφημούσαν. Επιτέθηκε σε δημοσιογράφους γιατί δεν ασπάζονται την άποψή του, έριξε τα βέλη του στον καθηγητή Αρχαιολογίας Μιχ. Τιβέριο, και μίλησε (ξανά) για μια «χωριάτικη πόλη»…

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κλείνουν δυο εργοστάσια της ΕΒΖ

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις εργαζόμενων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε να κλείσουν τα εργοστάσια σε Σέρρες και Ορεστιάδα από αυτήν τη χρονιά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόλαση για το έλλειμμα με τα ψευδή στοιχεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "σθεναρά η Δικαιοσύνη συνεχίζει να ερευνά τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), με αποτέλεσμα η χώρα μας να εισέλθει στον Μηχανισμό Στήριξης (Μνημόνιο Ι)".

ΕΘΝΟΣ: Διαζύγια και φλερτ στην Κεντροαριστερά

Η εφημερίδα σημειώνει "ανακατατάξεις, νέες διεργασίες και εξελίξεις πυροδοτούν στον χώρο της Κεντροαριστεράς τα διαλυτικά φαινόμενα στη ΔΗΜΑΡ έπειτα από τα χτεσινά διαζύγια δύο βουλευτών του κόμματος από την Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και τις αποχωρήσεις μελών της ΚΕ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιος Παΐσιος: «Το Εξαμίλι θα είναι το τέλος της Τουρκίας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "20 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόπνευστου Αγιορείτη, έρχονται οι Τούρκοι να ζητήσουν από την ΕΕ να παραιτηθεί η Ελλάδα από το δικαίωμά της να έχει υφαλοκρηπίδα στα 12 ναυτικά μίλια!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έμειναν στο... ράφι οι μειώσεις σε γάλα και ψωμί

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακριβότερα τα γαλακτοκομικά παρά την απόφαση για επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος που θα έφερνε χαμηλές τιμές. Στα «χαρτιά» και το ζύγισμα του ψωμιού από αρτοποιούς, που λένε ότι η φραντζόλα «με το κιλό» θα γίνει... ακριβότερη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διπλό χαστούκι στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαγορευτικό έβγαλε η τρόικα, από το πρώτο κιόλας ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στις φοροελαφρύνσεις που θέλει να φαντάζεται η κυβέρνηση. «Δεν είπαμε εμείς για μειώσεις», αναδιπλώθηκαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου και έριξαν τις ευθύνες στον Τύπο. Η ψυχρολουσία από την τρόικα συνοδεύθηκε από την αποτυχημένη δεύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, που ζητούσε 3 δισ. ευρώ και μάζεψε μόλις 1,5 δισ. με επιτόκιο 3,5%".

ΕΣΤΙΑ: Αβάσιμη πρότασις για το δημοψήφισμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ψηφισθέν νομοσχέδιο ρυθμίζει το αν στην αγορά ηλεκτρικής ενεργείας θα λειτουργή μόνον η ΔΕΗ ΑΕ ή θα λειτουργούν δύο εταιρείες, ώστε να υπάρχη ανταγωνισμός. Μάλιστα το γεγονός ότι η νέα εταιρεία θα λάβη το 30% της ΔΕΗ Α.Ε. αποφασίσθηκε ακριβώς για να παύση η ΔΕΗ Α.Ε. να κατέχη «δεσπόζουσα θέση» στην αγορά, η οποία οριοθετείται σε μερίδιο αγοράς άνω του 70%".

Η ΑΥΓΗ: Αυταρχικοί σπασμοί μιας κυβέρνησης που καταρρέει

Η εφημερίδα σημειώνει "Εκτροπή για τη ΔΕΗ. Ναυάγησε η δεύτερη «έξοδος στις αγορές». Βγαίνει από το αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Επίθεση από τα ΜΑΤ και συλλήψεις καθαριστριών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η θερινή σύναξη των προθύμων

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, όπου υπερισχύει η ίδια, παρέπεμψε η κυβέρνηση τη διαδικαστική συζήτηση για το περίφημο δημοψήφισμα. Τον Πόντιο Πιλάτο υποδύθηκε ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, για «βαθιά δημοκρατική εκτροπή» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ επισήμανε ότι η πρότασή του είναι «διαφορετική από των υπόλοιπων κομμάτων». Αντ. Σαμαράς και ΠΑΣΟΚ πέρασαν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο τραπέζι από Σαμαρά η μείωση των φόρων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο για τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων παρουσίασε χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι κάποιες μπορούν να προωθηθούν άμεσα και προδιαγράφοντας το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ενόψει του φθινοπώρου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ούτε βήμα πίσω για το μετρό ο δήμαρχος

Απλή παρουσίαση, χωρίς όρεξη για κριτική ματιά, από την εφημερίδα, όλων όσων διαβάσατε χθες, στα site, για τη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΥΓΕΙΑ στην εντατική

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άμεσες παρεμβάσεις και αλλαγές, για να βελτιωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι το ζητούμενο γιατρών και ασθενών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε γιατρούς-μέλη του ΙΣΑ, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και Συλλόγους Ασθενών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγωνιστική δράση της ΚΝΕ ενάντια στην «τράπεζα θεμάτων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η ΚΝΕ, με κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες 44 πόλεις της χώρας, ζήτησε να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων», οι μετεξεταστέοι το Σεπτέμβρη να εξεταστούν αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών και να μη ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α' Λυκείου ο βαθμός που διαμορφώθηκε με την «τράπεζα θεμάτων», ούτε για την προαγωγή, ούτε για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση".

ΤΑ ΝΕΑ: Το μεγάλο βραχυκύκλωμα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βραχυκύκλωμα με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και το δημοψήφισμα. Οι βουλευτές του Α' Θερινού Τμήματος θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν να μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές (και της Χρυσής αυγής) καθώς και αν το νομοσχέδιο ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ή δημοσιονομικό ζήτημα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κόψτε το και ζήστε μια ζωή χωρίς άνοια

Η εφημερίδα, που έχει μετατραπεί στην Ιατρική Επιθεώρηση, μας γνωστοποιεί πως είναι καλό για την υγεία μας να κόψουμε το τσιγάρο. Κι εμείς που νομίζαμε το αντίθετο…

ESPRESSSO: Σεξ κόκα και ντελίβερι

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη Κουβανού που ήταν βαποράκι ναρκωτικών και για τον οποίο μαλλιοτραβήχτηκαν στη ΓΑΔΑ (όπως λέει) τρεις… πελάτισσές του.

Kontranews: Βόμβα. Ανατρέπεται το μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιστορική απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου Εφετών, ανοίγει το δρόμο, για την ακύρωση του Μνημονίου και ανατροπή όλων των πολιτικών, που οδήγησαν στην υποδούλωση της χώρας και τη φτώχεια του λαού μας. Τα πλαστά στοιχεία του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που φούσκωναν το έλλειμμα κατά 3%, είναι αυτά που οδήγησαν στην επιβολή των άγριων επιπλέον μέτρων ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ για τον ελληνικό λαό".