Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν κανονικά αύριο τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε πως αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, για να συζητηθεί το θέμα της εκταμίευσης των χρημάτων, που εισπράττει κάθε χρόνο ο οργανισμός από το δημόσιο, με βάση σχετική σύμβαση που υπογράφηκε το 2001.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, «η σημερινή κινητοποίηση ήταν προειδοποιητική. Αύριο τα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους κανονικά. Μετά τη συνάντηση που θα έχουμε με τον υφυπουργό θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και θα κινηθούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο αναφέρεται πως το ελληνικό δημόσιο από το 2010 δε συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του από την συναφθείσα οικονομική συμφωνία, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΘ να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, αλλά και της μισθοδοσίας προσωπικού.