ormylia_01.jpg
Ανοίγουν, προσωρινά, αύριο το μεσημέρι, τα τρία μπιτς μπαρ στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, μετά από προσφυγή του διαχειριστή τους, στο Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Το θέμα προέκυψε για δυο λόγους: Πρώτον έληξε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα βάσει του οποίου είχαν διατεθεί σε ιδιώτη από το δήμο και, δεύτερον, άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού το Ξενία του Παλιουρίου, στον αιγιαλό του οποίου βρίσκονται τα μπαρ, πέρασε στα χέρια του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας των τριών μπαρ. Λειτουργούσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Στολίδια στην Άμμο» της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε., που εξελίχθηκε σε ΕΤΑΔ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και στις αρχές του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ, ενόψει της μεταβίβασης του ακινήτου του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου στον Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε με δικαστική απόφαση στην έξωση της εταιρείας Χ.Πολυχρόνης και ΣΙΑ ΟΕ που διαχειριζόταν τα μπαρ.

Ο διαχειριστής της εταιρίας, όμως, απευθύνθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και υπέγραψε νέο μισθωτήριο συμβόλαιο με τον επιχειρηματία, ύψους 200.000 ευρώ. Έτσι, τα μπαρ ξανάνοιξαν, αλλά ο δήμος τα… σφράγισε με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο διαχειριστής της εταιρείας «Χ.Πολυχρόνης & ΣΙΑ ΟΕ» κατέθεσε  αίτηση αναστολής της εφαρμογής της απόφασης του δήμου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και, με προσωρινή απόφαση, τα παρ ανοίγουν αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι.

Η υπόθεση, πάντως, θα παραπεμφθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία καλείται να λάβει οριστική απόφαση, καθώς ο δήμος υποστηρίζει ότι το έγγραφο μεταβίβασης του ΤΑΙΠΕΔ ορίζει ότι η παραχώρηση του Ξενία δε αφορά τον αιγιαλό.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο Ιβάν Σαββίδης θα… μπλέξει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η πρώτη αφορούσε την παραχώρηση, από πλευράς δήμου Θέρμης, έκτασης στην περιοχή για την δημιουργία του αθλητικού κέντρου της εταιρίας Μπλακ Εντ Γουάιτ, το οποίο, στη συνέχεια, θα παραχωρούνταν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για να… ξεμπλέξει η υπόθεση (και με δεδομένο ότι, τότε, ο δήμος ήθελε να παραχωρήσει την έκταση στην εταιρία συμφερόντων Σαββίδη) χρειάστηκε να κατατεθεί τροπολογία σχετικού νόμου.