Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και παλιά δόξα των "μερένχες", Αλφρέδο ντι Στέφανο,"έφυγε" από τη ζωή μετά από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 88 ετών, στο νοσοκομείο "Γρεγόριο Μαρανιόν" της Μαδρίτης, στο οποίο είχε εισηχθεί το Σάββατο.
Η ποδοσφαιρική του καριέρα

Ο Αλφρέδο ντι Στέφανο γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1925 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ τη σεζόν 1943-1944.

Το 1949, έφυγε για πρώτη φορά από την Αργεντινή προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Μιγιονάριος από την Κολομβία. Μετά από τέσσερα χρόνια, έκανε το μεγάλο βήμα και πέρασε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μία ομάδα που λάτρεψε και από την οποία λατρεύτηκε.

Στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά το 1953 και από εκεί έφυγε το 1964, όταν και μετακινήθηκε στην Εσπανιόλ, την ομάδα στην οποία έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η προπονητική του καριέρα

Σαν προπονητής κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Έλτσε τη σεζόν 1967-1968, ενώ το το 1969 βρέθηκε στη χώρα στην οποία γεννήθηκε προκειμένου να προπονήσει την Μπόκα Τζούνιορς. Επιστροφή στην Ισπανία για τη Βαλένθια, Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία και ξανά Ισπανία σε Ράγιο Βαγιεκάνο, Καστεγιόν και Βαλένθια κατά σειρά ήταν οι σταθμοί του μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπόκα Τζούνιορς και Βαλένθια ήταν οι επόμενοι σταθμοί της προπονητικής του καριέρας. Στη "βασίλισσα" θα κλείσει ο κύκλος του, ως προπονητής, την περίοδο 1990-1991.

www.sport24.gr