Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκη προσφέροντας στήριξη στους 2.700 εργαζομένους του ΟΑΣΘ που προχώρησαν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο τα δεδουλευμένα τους.


Η ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, οι 2.700 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

»Γνωρίζοντας πως ο Ο.Α.Σ.Θ αποτελεί το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης και χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά μέσα από τις υπηρεσίες του, θεωρούμε αδιανόητη τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον Οργανισμό και τα “σπασμένα” για άλλη μια φορά να καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

»Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα, οι οφειλές της διογκώνονται και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται.  Ήρθε επιτέλους η ώρα ο κ. Σταικούρας να δει σοβαρά το θέμα και να κινηθεί προς την επίλυση του.

»Το ΕΚΘ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών προς τον ΟΑΣΘ, με δεδομένο ότι ο Οργανισμός έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς δεν έχει καταβληθεί η κρατική επιχορήγηση από το 2010. Παράλληλα, ζητάμε να εξευρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία του συνόλου των εργαζομένων της πόλης.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ»