paidiatros_02.jpg
Κινητή ιατρική μονάδα θα επισκεφθεί απομονωμένες αγροτικές περιοχές σε Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες και Φλώρινα, για να υποβάλει σε προληπτικές εξετάσεις παιδιά ως 12 ετών.

Αυτό ανακοινώθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, από την Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρόεδρο του Κέντρου της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο προγράμματος της UNESCO, το οποίο θα διαρκέσει 8 μήνες και στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστούν από παιδίατρο και οδοντίατρο παιδιά από 380 χωριά, τα οποία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη καθώς στις περιοχές τους δεν υπάρχουν ιατρικά κέντρα.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει έρευνα και καταγραφή υγειονομικών δεδομένων στις περιοχές, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν αργότερα σε διήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση.

Στο έργο συμμετέχουν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski της Μπίτολα, το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες, οι οργανώσεις LIFESTART- Growing and learning together και Consulting and research for early child development-ECD-COR κι ο Όμιλος UNESCO Σερρών.