lidl_egkainia_orfanos_20140626_01Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Διανομής (Logistics) της εταιρίας Lidl, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Το νέο κέντρο αγοράστηκε από την γερμανική Aldi όταν η εταιρία αποφάσισε να αποχωρίσει από την Ελλάδα. Καλύπτει επιφάνεια 200.000 τ.μ. με αποθηκευτικούς χώρους 60.000 τ.μ., ώστε να εξυπηρετεί τα 60 καταστήματα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.  Το κέντρο διαθέτει και 15.000 τ.μ. για τα προϊόντα ψύξης, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 80 καταστήματα. 
Από το logisticς center διακινούνται όλες οι κατηγορίες των προϊόντων,  ακόμη και το φρέσκο γάλα. Από τα τεράστια ψυγεία που υπάρχουν εκεί, διακινούνται καθημερινά περί τις 250 παλέτες με κρέας(τα ψυγεία έχουν χωρητικότητα 1.500 παλετών και οι καταψύξεις 2.200 παλετών). 
Στο Κέντρο της Σίνδου Θεσσαλονίκης έχουν εγκατασταθεί και οι κεντρικές υπηρεσίες της Lidl. Σε όλο το συγκρότημα απασχολούνται συνολικά 400 άτομα και πλέον. 
Εγκαίνια από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης
Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διανομής της εταιρείας Lidl Hellas, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.
lidl_egkainia_orfanos_20140626_03
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως η νέα εγκατάσταση αποτελεί το μεγαλύτερο αποθηκευτικό συγκρότημα στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας στην Ευρώπη. «Αυτό πιστοποιεί και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά της Lidl, καθώς μέχρι σήμερα επενδύθηκαν στην χώρα μας συνολικά 1,2 δισ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική της συμβολή στον τομέα του περιβάλλοντος.
«Είναι μεταξύ των φορέων εκείνων που ανέλαβαν τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου για το 2014», σημείωσε ο κ. Ορφανός και παρατήρησε πως η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πολυδιάστατη. «Κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης συνθηκών αξιοπιστίας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας και παράλληλα, αναδεικνύει το νόημα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης», υπογράμμισε.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε, ο υπουργός, από κοινού με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, παρόντων του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Γ. Ορφανού, του βουλευτή Θ. Καράογλου, του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα και του προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.κ. Πέτερ Σόοφ και Ινγκο φον Βος. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η αναπλ. γ.γ. ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών Μάγδα Καρακόλη. 
Τα σχέδια της Lidl για το μέλλον
Το πρόγραμμα της Lidl Hellas, για τα επόμενα δύο χρόνια, παρουσίασε στα εγκαίνια το μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος ανάπτυξης, Ντέρκ Ραουντόνους. Όπως είπε, το πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση στη Σίνδο ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ. 
lidl_egkainia_orfanos_20140626_02Σϋμφωνα με τον κ. Ραουντόνους, η αλυσίδα θα συμπεριλάβει ακόμη περισσότερους κωδικούς φρέσκων προϊόντων στα καταστήματά της(τώρα έχει συνολικά 1.250 κωδικούς), ενώ σε όλα τα Lidl θα δημιουργηθούν ζεστές γωνιές ή αλλιώς bake offs (ψωμιού και αρτοσκευασμάτων).
Να σημειωθεί ότι το 55% των προϊόντων που πωλούνται στα ελληνικά Lidl αγοράζονται από την Ελλάδα.