Ισόβια σε Αλβανούς και οκταετή κάθειρξη σε αστυνομικούς (που… άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση ναρκωτικών.


Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των ισοβίων δεσμών και πρόσκαιρες ποινές σε τέσσερις Αλβανούς, για τη μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που δρούσε με τη συνεργασία αστυνομικών.

Ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 6 έως 15 χρόνια επιβλήθηκαν σε 28 κατηγορούμενους και φυλακίσεις από 2 έως 5 χρόνια στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους αθωώθηκαν οι τέσσερις.
Αθωώθηκε ο πρώην διοικητής του τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας, ενώ καταδικάστηκαν, με κάθειρξη 8 ετών ο πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και αστυνομικός του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και με ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 χρόνια  πέντε αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, Γιαννιτσών και Θεσσαλονίκης. Η έφεση όλων είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2013, όταν η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μετά από ειδική επιχείρηση, συνέλαβε 33 άτομα -ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικούς. Στη συνέχεια, για την ίδια υπόθεση, κατηγορήθηκαν άλλοι πέντε αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αστυνομικοί έδιναν πληροφορίες στους επικεφαλής του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, για άλλα άτομα που έκαναν διακίνηση, αποκομίζοντας χρήματα ή ακόμη και ποσότητες ναρκωτικών.