-->
Στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, απονέμεται το βραβείο Περήφανα Πρόσωπα από την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της παρέλασης Gay Pride, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από λίγο μετά από τις 17.00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου πραγματοποιήθηκαν και οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί από τις οργανώσεις και τους φορείς που συμμετέχουν. Εξάλλου, χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Μπουτάρης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι από επτά χώρες, την Αμερική, την Τσεχία, τον Καναδά, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πορτογαλία. 

Στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση υπάρχουν διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις. Η παρέλαση θα κινηθεί από την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και τη Βενιζέλου όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν στάση στο Εβραϊκό Μουσείο για να καταθέσουν στεφάνι εις μνήμην των θυμάτων του ναζισμού ανάμεσα στα οποία εκτός από τους Εβραίους συγκαταλέγονταν και ομοφυλόφιλοι. Η παρέλαση έπειτα θα ακολουθήσει την παραλιακή οδό για να καταλήξει και πάλι στο Λευκό Πύργο.

-->
Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών θρησκευτικών οργανώσεων στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της διεξαγωγής του Gay Pride και πραγματοποίησαν αγρυπνία.