Ας ξεκινήσουμε απο μια βασικη παραδοχή. Οτι η Χιλή θα επρεπε να ηταν η ομάδα που θα περνούσε στην επόμενη φάση. Ταπείνωσε την Βραζιλία στα μάτια των φανατικών οπαδων της. Μια ψυχωμένη ομάδα, που αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι, και αφου ειδε την τύχη να της γυρνά προκλητικά την πλάτη στο τελευταιο λεπτό της παράτασης οταν η μπάλα τρανταξε τα δοκάρια του Σέζαρ στο σουτ του Πινίγια.
Πάμε και στην Βραζιλία για την οποία επίσης θα θέσουμε μια παρέμετρο. Αν η Βραζιλία θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο του Μουντιάλ, τότε θα πρέπει να εμφανίσει θεαματική βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια, αλλιώς δεν έχει καμμία ελπίδα. Γιατί μπορεί σε αυτρο το μάτς να ηταν τυχερή, αλλά κάποια στιγμή η τύχη θα την εγκαταλείψει. Ολο το παιχνίδι της Βραζιλίας στηρίζεται πολύ στον Νεϊμάρ ( ο οποίος δεν προστατεύτηκε απο τον διαιτητη Γουέμπ στα σκληρά μαρκαρίσματα των Χιλιανών) και ετσι η Χιλή έδειξε ότι θα μπορούσε ακόμη και να νικήσει στην κανονική διάρκεια αλλά πολύ περισσότερο στην παράταση. Οι παίκτες της Βραζιλίας δεν ξέρουν σε καμμία περίπτωση πως να επιτίθενται σωστά και σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουν αν δεν θέλουν να πάθουν τα ιδια. Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσω πώς μετά απο ενα σημείο φάνηκε ότι οι δυνάμεις της τελείωσαν. Το μάτι των γηπεδούχων δεν γυάλιζε πια, δεν υπήρχε το πάθος, οι Χιλιανοί εξακολούθησαν να ακολουθούν μια συντηρητική τακτική και το παιχνίδι έτσι όπως κυλούσε έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Τίποτα αξιόλογο και ολα στα πέναλτι. Εκεί που ο Ζέζαρ απέδειξε γιατι ειναι το αδιαφιλονίκητο νούμερο 1 της Σελεσάο. Η Βραζιλία στάθηκε τυχερή, πολύ τυχερή αλλά ο Σκολάρι πρέπει να αλλάξει πολλα αν θέλει να προχωρησει. Δεν ηταν λίγες οι στιγμές που οι παίκτες της Βραζιλίας παρέπεαν, χωρις να αιτιολογούν την κλήση τους στην εθνική αλλα και την παρουσία τους στην ενδεκάδα. Πιστεύω πώς παίκτες οπως ο Φρέν, ο Τζο, ο Ραμίρεζ και αλλοι εχουν θέση στην εθνική Βραζιλίας. Αν αυτοί ειναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστες της Βραζιλίας, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε ολοι μας για το μέλλον της χώρας που δίδαξε την φαντασια, το ταπεραμέντο και την τέχνη του πώς παιζετε το ποδόσφαιρο που θέλει ο κόσμος. Η επίθεση της Βραζιλίας δεν αρέσει σε κανέναν. Φρεντ ή Ζο δεν μπορούν να τελειώσουν φάσεις, δεν μπορούν να κάνουν σωστή κίνηση, να τοποθετηθούν σωστά, ενώ πρόβλημα έχουν και οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να τους τροφοδοτήσουν. Οταν θα πέσουν σε Ευρωπαική αμυνα θα χαθούν. Στο διά ταυτα η Βραζιλία αυξησε τα ερωτηματικά, καθώς ο δρόμος για τον τελικό θα δυσκολευσει οταν θα βρεί απέναντι της μια καλή ευρωπαική ομάδα, και στους 8 θα ειναι παρούσα σε ενα ακόμη ντέρμπι Λατινοαμερτικανικο.

ΣΣ1

Δεν φτάνει μόνο η πίστη και ο Θεός για να προκριθείς και να φτάσεις στον τελικό.

ΣΣ2

Είναι εντυπωσιακό πως η Χιλή 4 φορές έχει περάσει από όμιλο Μουντιάλ και τις τέσσερις έχει αποκλειστεί από την Βραζιλία (1962, 1998, 2010 και 2014)!