efimerides_periptero_04.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ισόβια σε εφοριακό για δωροδοκία

Το θέμα της ποινής ισόβιας και 15 χρόνων κάθειρξης, την οποία επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην προϊσταμένης σε ΔΟΥ η οποία φέρεται ως "πρωταγωνίστρια" στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, επιλέγει για βασικό η εφημερίδα. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της πρώην εφοριακού φέρεται ότι την περίοδο 1999 - 2000 πήρε ως μίζα περίπου 150.000.000 δραχμές για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που δόθηκαν σε εταιρείες - φαντάσματα.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Όργιο κακοδιαχείρισης σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ

Η εφημερίδα αναφέρεται στον έλεγχο που διέταξε ο Άρειος Πάγος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο οποίος συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φαιδρή εγκύκλιος για να μην πληρώνει το δημόσιο κανέναν

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, αναπροσαρμόζονται οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα των δικαστικών στα προ κρίσης επίπεδα".

ΕΘΝΟΣ: Μισθοί 2012 για τους δικαστικούς

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ολική επαναφορά των αποδοχών των εν ενεργεία και συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή σε εκτέλεση των αποφάσεων του Μισθοδικείου. Η απόφαση αφορά δικαστές, εισαγγελείς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σταυροί σχηματίζονται μέσα στην Αγια-Σοφιά!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θαύμα του κατατρομάζει τους Τούρκους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέοι μισθοί και επιδόματα με δικαστικές αποφάσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "1. Αυξάνονται με τροπολογία οι αποδοχές των δικαστικών έως 36%. 2. Από τη νέα χρονιά η αποκατάσταση των υπόλοιπων ειδικών μισθολογίων. 2. Το υπ. Οικονομικών δικαιώνει μόνο όσους προσέφυγαν στο ΣτΕ για μη φορολόγηση επιδομάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εξαθλίωση με τη βούλα του ΣτΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για λόγους «υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος» το μνημονιακό τσεκούρι από 22% ως 32% στις αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και η κατάργηση του επιδόματος γάμου και της μετενέργειας παραμένουν και μετά την 60σέλιδη απόφαση του ΣτΕ. Σώζεται μόνο το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία, καθώς κρίθηκε (μόνο αυτή) αντισυνταγματική η κατάργησή του".

ΕΣΤΙΑ: Να ξαναγίνουμε χώρα δημιουργών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μεγαλύτερη ζημιά που επήλθε με την διαρκή διόγκωση του κράτους και του δημοσίου τομέως, είναι ότι άλλαξε η νοοτροπία των Ελλήνων. Ενας λαός που στο παρελθόν έχει διακριθή για τις ικανότητες και την δημιουργικότητά του, περιέπεσε σε πλήρη αδράνεια".

Η ΑΥΓΗ: Μέτωπο για τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συμπαράταξη δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο προωθεί οΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποφευχθούν τα μεγάλα «εγκλήματα» που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη διάρκεια του θέρους εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος, κοινωνικών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια, καθώς και δικαιωμάτων όπως η κοινωνική ασφάλιση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το ένα χέρι αμείβει το άλλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιλεκτικά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κλάδους εργαζομένων, με κριτήριο το ειδικό πολιτικό βάρος κάθε περίπτωσης. Χθες, νομοθέτησε την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, εφαρμόζοντας την απόφαση του Μισθοδικείου. Δεν πράττει όμως το ίδιο για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι δικαστές έκριναν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων έγινε για «λόγους υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος». Προφανώς το 1,5 εκατ. ανέργων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι μισθοί πείνας δεν... βαραίνουν για τη Δικαιοσύνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναζητούν κρυφούς φόρους υπέρ τρίτων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στους πολίτες απευθύνεται η κυβέρνηση για να εντοπίσει διάσπαρτους κρυφούς φόρους υπέρ τρίτων. Από χθες το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί οποιοσδήποτε να αναφέρει, επώνυμα ή ανώνυμα, τις χρεώσεις υπέρ τρίτων με τις οποίες επιβαρύνεται στις συναλλαγές του και να διατυπώνει την άποψή του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε ισόβια για δωροδοκία

Στο θέμα της καταδίκης της εφοριακού αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός εν όψει καύσωνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αρχίζει η άνοδος του υδραργύρου από σήμερα και θα κορυφωθεί το επόμενο διήμερο, οπότε η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μειώνουν κονδύλια για παιδικούς σταθμούς - κοινωνικές δομές!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη μείωση κατά 15 εκατ. ευρώ των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που αφορούν στο πρόγραμμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), ανακοίνωσε, χτες, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου. Χωρίς καμιά εγγύηση και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»".

ΤΑ ΝΕΑ: Αλλαγές στα Πανεπιστήμια. Πριμ μετεγραφής και στα μεσαία εισοδήματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αύξηση του ορίου εισοδήματος που ισοδυναμεί με επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής φοιτητών και στα μεσαία οικονομικά στρώματα προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα λαμβάνονται μέτρα ώστε να μη χρειάζεται οι οικογένειες να συντηρούν περισσότερα του ενός σπίτια για τα παιδιά τους που σπουδάζουν".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστικά διατροφής αιωνόβιων Ιαπώνων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιαπωνικός τρόπος ζωής έχει αιχμαλωτίσει την προσοχή των επιστημόνων-ερευνητών, οι οποίοι μελετούν τα μυστικά της υγείας και της μακροζωίας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Όπως υπογραμμίζει, η Ιαπωνία είναι μια χώρα, η οποία καθόλου τυχαία, έχει πολύ ψηλό προσδόκιμο ζωής αλλά και τους περισσότερους αιωνόβιους στον κόσμο.

ESPRESSO: Έρως εξπρές

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Κ. Αποστολάκης και η Πηνελόπη Πλάκα, μετά τους χωρισμούς τους, βρίσκουν παρηγοριά ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Kontranews: Τζάμπα μάγκες οι βουλευτές που φωνάζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τζάμπα μάγκες και πολιτικοί απατεώνες, είναι όσοι βουλευτές και οι υπουργοί, βγαίνουν δημόσια και καταγγέλλουν τα καταστροφικά νομοσχέδια που επιβάλει η τρόικα και στη συνέχεια λουφάζουν και τα ψηφίζουν στη Βουλή!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βόμβα» 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση επαναφέρει το μισθολόγιο των δικαστικών στα επίπεδα του 2012

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γραμμή άμυνας αναζητά η κυβέρνηση μετά τις δικαστικές εξελίξεις που απειλούν να πυροδοτήσουν ωρολογιακή βόμβα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στα θεμέλια των δημοσιονομικών στόχων. Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία επανέρχονται σε επίπεδα του Ιουλίου του 2012 οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών ανοίγει το δρόμο για ικανοποίηση αιτημάτων και των υπόλοιπων υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, καθηγητές, ΑΕΙ, ιατροί ΕΣΥ κλπ)".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δημοσιονομικός σκόπελος από δικαστικές αποφάσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δημοσιονομικό βάρος από την ακύρωση των μειώσεων των αποδοχών των ειδικών μισθολογίων και της φορολόγησης των επιδομάτων, που εάν αποκτήσουν γενική εφαρμογή μπορεί να φτάσει σε 1 δισ. ευρώ, επιχειρεί να εξοστρακίσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη λήψη ισοδύναμων μέτρων".