Μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα απευθύνει ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Ο κ. Μήτκας ευχαριστεί θερμά όσους και όσες τον τίμησαν με την ψήφο τους, ιδιαίτερα όσους στήριξαν έμπρακτα την προσπάθειά του, προσφέροντας χρόνο, ιδέες και πάνω από όλα την κριτική τους, και αναφέρεται στο πολυσχιδές και ανεκτίμητο έργο που παράγει το ίδρυμα υποστηρίζοντας πως «η συνεχής και πολύπλευρη προσφορά του ΑΠΘ στην κοινωνία είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας των χιλιάδων καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών του».


Στο μήνυμά του ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ κάνει λόγο για «επανεκκίνηση» του ΑΠΘ, δεσμεύεται ότι θα ηγηθεί μιας συλλογικής προσπάθειας χωρίς διακρίσεις και ζητά τη συνεργασία όλων των συνυποψηφίων πρυτάνεων και των συνεργατών τους.

«Το ΑΠΘ», αναφέρει ο κ. Μήτκας «πρέπει να οδηγεί την εθνική προσπάθεια για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση των νέων επιστημόνων και για παραγωγή νέας γνώσης με αξιοκρατία, διαφάνεια, εμμονή στην αριστεία και συνέπεια στις ακαδημαϊκές αξίες, προς όφελος της κοινωνίας».