Οι δράσεις και οι επόμενοι στόχοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός με τη διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η διοίκηση του ΚΘΒΕ στον τομέα του πολιτισμού και εξέφρασε την στήριξη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ) στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, το επόμενο διάστημα.

«Η υποστήριξη μας είναι σαφής γιατί προσβλέπουμε σε μια πρωταγωνιστική λειτουργία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επειδή ακριβώς το κομμάτι του πολιτισμού είναι εκείνο το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και επισήμανε πως πρέπει «να έχουμε καθαρό πνεύμα και την σκέψη μας σε αυτούς που δημιουργούν».

Από την πλευρά τους η πρόεδρος Μένη Λυσσαρίδου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος εκτίμησαν πως το ΥΜΑΘ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Συζητήσαμε κάποια θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τους στόχους του ΚΘΒΕ. Ο υπουργός, με παρελθόν που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του πολιτισμού, είναι σίγουρο ότι θα σταθεί και πάλι στο πλάι μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία», δήλωσε ο κ. Βούρος.