kabala_triplo_egklima_2001_01.jpg
Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας ο 57χρονος επιχειρηματίας από την Καβάλα που κατηγορούνταν για υπόθεση τριπλής δολοφονίας στη Θάσο πριν από 13 χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχαν μόνο ενδείξεις για την ενοχή του Ανδρέα Κτενά και όχι αποδείξεις.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για την πολύκροτη υπόθεση της τριπλής ανθρωποκτονίας που είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά, καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών.

kabala_triplo_egklima_2001_03.jpg
Όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας μάλλον να διαφύγει. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής είχε βρει «χαριστικές βολές».

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2002 σημειώθηκε μία ακόμη δολοφονία, του Γεώργιου Σιδηρόπουλου, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Καβάλα που συνδέεται με την υπόθεση.