Δύο αστυνομικοί φέρονται ότι εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε υπόθεση παιδόφιλων στην Ελλάδα, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες το πρωί έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε Ελλήνων, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής. Δύο εκ των πέντε μάλιστα είναι αστυνομικοί.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης!

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal τις επίδικες ημεροχρονολογίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

Οι δύο αστυνομικοί με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.