Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων, που τελέστηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα, παραβρέθηκε χθες Κυριακή ο ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου.


Μετά το ετήσιο μνημόσυνο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των καταδρομέων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ της πατρίδας και του έθνους, ενώ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ιστορικό φορτίο που κουβαλούν στους ώμους τους οι έλληνες καταδρομείς.

 «Η θυσία εκείνων που τίμησαν τον πράσινο μπερέ και “έπεσαν” επιτελώντας στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, προασπίζοντας τα ιερά και τα όσια μας της πατρίδας μας, πρέπει να αποτελέσει φωτεινό φάρο για όλους τους Έλληνες και να λειτουργήσει ως εφαλτήριο εθνικής υπερηφάνειας. Από τη δική τους θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, γνωρίζοντας ότι μόνο αν διαθέτουμε ακλόνητη πίστη, αδούλωτο πνεύμα, και υψηλό φρόνημα, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να φυλάμε πραγματικά Θερμοπύλες. Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών ενός ολόκληρου λαού και να διαβεβαιώσουμε τους αθάνατους καταδρομείς μας ότι η υπέρτατη θυσία τους εξακολουθεί να ποτίζει τις ρίζες του δέντρου της εθνικής μας αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Θόδωρος Καράογλου.