Αντιπολεμικές εκδηλώσεις διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη, η Πρωτοβουλία Ειρήνης «Σαραγεβο 2014». 


Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο συμμετοχής της Πρωτοβουλίας Ειρήνης στην πανευρωπαϊκή αντιπολεμική διοργάνωση εκδηλώσεων στο Σεράγεβο από 6 έως 9 Ιουνίου με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Σαράγεβο προγραμματίζονται πολύμορφες εκδηλώσεις με θέμα «Από ένα κόσμο πολέμου και βίας σε ένα κόσμο ειρήνης και μη βίας» και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ομιλίες, κύκλους συζήτησης και εργαστήρια πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα .

Η Οργανωτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την αύριο πολυμελή αντιπροσωπεία από Τούρκους αγωνιστές της ειρήνης από την εργατική ομοσπονδία Disk, από την «Παγκόσμια Πορεία Γυναικών» και από τον σύλλογο «Ναζίμ Χικμέτ». Οι δύο αντιπροσωπείες (ελληνική και τούρκικη) θα αναχωρήσουν για Σεράγεβο την Τετάρτη 4-6-2014.

Οι δύο αντιπροσωπείες συνδιοργανώνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη τις εξής εκδηλώσεις:
  • Στις 7.00 μ.μ. κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη·
  • Στις 8.30 μ.μ Εκδήλωση – Συναυλία πλησίον του Λευκού Πύργου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση της τούρκικης αποστολής, χαιρετισμούς εκπροσώπων, προβολή ντοκιμαντέρ και.
  • Συναυλία με τους:« ΩΔΗ-ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και τους «Λέξω προς αιθέρα»
Η οργανωτική επιτροπή «Πρωτοβουλία Ειρήνης: Σαράγεβο 2014» για τη μετάβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Σαράγεβο και τη συμμετοχή στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα εκεί από 5 έως 9 Ιουνίου, μισθώνει πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 4-6-2014 στις 7.00 πμ και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 10-6-2014.