Υπό προϋποθέσεις αναπόφευκτες και υγιή διέξοδο χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη.

«Αν κυριαρχήσουν τα συμπτώματα πολιτικής παράλυσης, οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε πως «ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο», με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης.

Επ' αυτών, διευκρίνισε πως, αν υπάρξει προεκλογική πλειοδοσία με τους μεν να ακολουθούν τη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα» και τους δε να υπόσχονται ότι «λεφτά υπάρχουν», τότε η μετεκλογική πορεία θα είναι κατηφορική και επώδυνη ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την αυξανόμενη ανησυχία του ότι η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση εκδηλώνει μια αντίληψη και κάποιες τάσεις που είναι οιονεί επικίνδυνες οικονομικά και πολιτικά: μια διάθεση ροκανίσματος των έστω ατελών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και μετάθεσης αυτών που πρέπει να γίνουν.

Διαπίστωσε, τέλος, διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και τον αλά καρτ λαϊκισμό που κινδυνεύει να παγώσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργήσει νέες μαύρες τρύπες και αδιέξοδα.