Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι πρώτοι από τους 14 συνολικά συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη μεταφορά των 986 κιλών ηρωίνης.


Πρόκειται για τους 14 συλληφθέντες για την υπόθεση εντοπισμού, σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας μορφής ναρκωτικής ουσίας, ενός τόνου 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420), που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.


Σήμερα απολογούνται ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE», που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, αύριο ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο, που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, και μεθαύριο, Πέμπτη, η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο
βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.