Το Παγκόσμιο κύπελλο ξεκίνησε λοιπόν με μια παγωμένη τελετη εναρξης, οσο και εντυπωσιακη βεβαιη, και την προεδρο της Βραζιλίας να ειναι επιρεασμένη απο τα γεγονότα που συνεβησαν πριν το εναρκτηριο παιχνιδι της διοργάνωσης. Η Βραζιλία νίκησε μέν, δεν επεισε δέ. Δεν θα σταθώ στο πέναλτι που καταλόγησε ο Γουΐτσι Νισιμούρα.
Η απόφαση ειναι σαφώς παρατραβηγμένη, οσο και αν υπάρχει παράβαση στην φάση. Η ιστορια των μεγάλων διοργανωσεων σε ολα τα σπόρ μας εχει δειξει πώς πάντα οι διοργανωτες ευνοούνται. Θα θυμίσω απλά πως ο Ιαπωνας διαιτητης ηταν ο ιδιος που στο προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο, πέταξε εξω αδίκως με απευθειας κόκκινη κάρτα τον Φελλίπε Μέλο. Απόφαση που τότε ειχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών οχι μόνο απο τους Βραζιλιάνους αλλά απο ολο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το πέναλτι για κάποιους μπορεί να ειναι εφεύρεση, αλλά τονίζω πώς υπάρχει παράβαση στην φάση. Ηταν ποδοσφαιρικά εμφανές επίσης πώς η Βραζιλία δεν επεισε με την απόδοση της και χρειαστηκε τον «δαιμονισμένο» Νεϊμάρ για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας και να μπει με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να κλεισουμε το θέμα του πέναλτι, ειναι βέβαιο πώς θα γίνει μεγάλη κουβέντα. Το βίντεο πάντως μπορεί να δώσει δίκαιο στον διαιτητή, καθώς ο Κροάτης αμαυντικός εστω και για δευτερόλεπτα κρατάει τον Φρέντ. Η ομάδα του Σκολάρι ομως εχει πρόβλημα στον δημιουργικο τομέα, καθώς δεν μπορεί να βρεί τις λύσεις για να κάνει παιχνίδι και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Οι επινοήσεις του Νειμάρ ειναι απελπιστικά λίγες και μόνο ο Οσκαρ, μπορει να καυχιέται οτι ειναι διαρκής πηγή κινδύνων, και κρατάει την μπακέτα για την ορχήστρα των Βραζιλιάνων. Η οποία πάντως παίζει λάθος σκοπούς. Όπως και να' χει βέβαια, το δεδομένο είναι πως οι Βραζιλιάνοι μπήκαν ιδανικά στο Μουντιάλ το οποίο διοργανώνουν, πήραν το τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική του Α' ομίλου και έχουν από νωρίς το προβάδισμα. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουν αγωνιστικούς προσανατολισμούς αν θέλουν να φτάσουν εως το τέρμα του δρόμου. Οι αντίπαλοι τους ξέρουν πλέον και ο Σκολάρι πρέπει να βρεί λύσεις αν δεν θέλει να βγεί νωρίς- νωρίς νόκ αουτ. Αυτή ήταν η μικρή αγωνιστική ιστορία της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Βραζιλία να μην πείθει, έχοντας βέβαια και αρκετό άγχος. Ετσι ομως θα γινετε σε κάθε παιχνίδι, μια που ολοι οι Βραζιλιάνοι την θέλουν πρωταθλήτρια κόσμου. Αν παίζει ετσι πάντως τελικό δεν βλέπει. Η μεγάλη «σελεσάο» απογοήτευσε. Εκανε την ανατροπή, αλλά δεν έπεισε κανένα. Ναι, πάντα υπάρχει άγχος σε μια πρεμιέρα. Ειδικά για τη διοργανώτρια. Οι μέρες που απομένουν εως το επόμενο παιχνίδι της διοργανώτριας θα δείξουν αν αυτη η ομάδα μπορεί να φτάσει εως το τέλος του δρόμου.

ΣΣ
Αυτη η ομάδα δεν εχει καμμία σχέση με την ομάδα του 2002 που ειχε και πάλι τεχνικό τον Σκολάρι. Τότε ειχε παικταράδες, τώρα εχει παιδάκια.