Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μέτρο της αναστολής προνομίων εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη.

Παρά τις αρχικές θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε η σχετική προαναγγελία, η κυβέρνηση φαίνεται να ενστερνίζεται τις επιφυλάξεις του προέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο με αλλαγή του κανονισμού μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο αυτό, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του κατά πόσον η διάταξη αυτή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Επίσης έκανε λόγο και για λειτουργικά προβλήματα, που παρουσιάζονται μέχρι την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που μπορεί να φθάσει και στα δυόμισι χρόνια και χαρακτήρισε υπερβολικό ένα τέτοιο μέτρο: "Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much. Σας λέω, όμως, ότι δεν βγάζουμε κόντρα Μεϊμαράκη- Αθανασίου. Απλώς θεωρώ ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν άλλη άποψη. Θα συζητηθεί και θα δούμε. Καταρχήν παρουσιάζει και λειτουργικά προβλήματα, διότι από την ώρα που αυτό γίνεται μέχρι την ώρα της τελικής απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν και 2-2,5 χρόνια. Ωραία, και μετά ο βουλευτής αθωώνεται. Πού θα βρει λεφτά ο προϋπολογισμός της Βουλής να πάει να του τα δώσει αναδρομικά;".

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έσπευσε να κάνει την εξής διευκρινιστική δήλωση επί του θέματος:

"Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στο τμήμα διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση".