Μία Κόστα Ρίκα από άλλον... πλανήτη, παραδίδοντας σεμινάριο ποδοσφαίρου, συνέτριψε με 3-1 την Ουρουγουάη στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα (πάντα με το ποδόσφαιρο που απέδωσε) για πρόκριση στην επόμενη φάση, σε έναν όμιλο... φόβητρο για την ίδια (Αγγλία και Ιταλία).


Τί κι εάν ήταν το αουτσάιντερ του ομίλου... Τί κι εάν ήταν μία εκ των πιο αδύναμων ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλιάς... Τι κι εάν πήγε στα αποδυτήρια με πίσω στο σκορ η ομάδα του Πίντο (με κορυφαίο τον Κάμπελ) έκανε την ανατροπή και συνέτριψε με 3-1 την Ουρουγουάη, κάνοντας έτσι την πρώτη μεγάλη εκπληξη στη διοργάνωση.

Οι Κοσταρικανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα, από το εύστοχο πέναλτι του Καβάνι στο 24΄ έχοντας ωστόσο πολύ καλή εικόνα, τη στιγμή που ο αντίπαλος προσπαθούσε με τις ατομικές ικανότητες των Φορλάν και Καβάνι να απειλήσουν την εστία του Νάβας. 
Ωστόσο στην επανάληψη με έξυπνο τρόπο και διαβάζοντας σωστά το μομέντουμ της αναμέτρησης, έφθασαν στην ισοφάριση με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Κάμπελ στο 54΄. 
Η ψυχρολουσία ωστόσο για την ομάδα του Ταμπάρες ...έγινε εφιάλτης τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ντουάρτε (από θέση οφσάιντ) με υπέροχη κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. 
Οι παίκτες του Ταμπάρες έδειχναν εγκλωβισμένη στην σωστή τακτική αμυντική λειτουργία των "Τίκος" και στο 84΄ ο  Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ουρένα, που λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, πλάσαρε εύστοχα τον Μουσλέρα για το τελικό 1-3!

Ο εκνευρισμός από το "κάζο" της πρεμιέρας των ποδοσφαιριστών του Όσκαρ Ταμπάρες, έγινε αντιληπτός και εντός αγωνιστικού χώρου δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τον Μάξι Περέιρα να χτυπά εκτός φάσης των Κάμπελ και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. 

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (61' Γκονζάλες), Ρίος, Κ. Ροδρίγκες (88' Ερνάντεζ), Φορλάν (60' Λοδέιρο), Καβάνι, Στουάνι.

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ, Ρουίς (83' Ουρένια), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (75' Κουμπέρο).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Παρακολουθείστε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: