metro_erga_1.jpg
«Όλοι όσοι έχουν υπεύθυνη θέση στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού και έχουν σκοπό και θέλουν να τελειώσει το μετρό, θα πρέπει να το αφήσουν έξω από αντιπαραθέσεις τοπικές και να συμβάλλουν και αυτοί να βρεθεί λύση».

 

Την άποψη αυτή εξέφρασε, μιλώντας στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Έφερε το παράδειγμα της προσφυγής του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι αυτή η προσφυγή έχει πάει το έργο ενάμιση χρόνο πίσω.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για παράδοση εάν δεν τελειώσει το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιμόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα έργα, αλλά πρόσθεσε πως τα θέματα λύνονται συνεχώς, φέρνοντας ως απόδειξη ότι «τις επόμενες μέρες ο μετροπόντικας θα αρχίσει να αποσυναρμολογείται και από την Ανάληψη θα πάει στην Νέα Ελβετία και θα αρχίσει την αντίστροφη πορεία. Μια ακόμη απόδειξη είναι ότι οι διαφορές πάνω στη σύμβαση που είχε το δημόσιο με την ανάδοχο εταιρία έχουν οδηγηθεί στη διαιτησία και σταδιακά από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να επιλύονται», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη κοινή ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστουλου Τζιτζικώστα που ζήτησαν τη μετακίνηση της διοίκησης του μετρό της Θεσσαλονίκης από την Αθήνα και την «Αττικό Μετρό ΑΕ» στη Θεσσαλονίκη και την «Εγνατία Οδός ΑΕ», ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε ότι αυτό ήταν ένα αίτημα το οποίο θα είχε σημασία πριν από δύο χρόνια.

«Είμαστε προς το τέλος της κατασκευής των οικοδομικών εργασιών. Ο κύριος όγκος των εργασιών από εδώ και πέρα είναι ηλεκτρομηχανολογικά και τροχαίο  υλικό. Εδώ χρειάζεται μια πολύ μεγάλη τεχνογνωσία. Η Εγνατία Οδός είναι μία εξαιρετική εταιρεία, αλλά δεν έχει την τεχνογνωσία αυτή. Τελικά, το μετρό προχωράει στο ανατολικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, στο δυτικό έχουμε το πρόβλημα της Βενιζέλου», επεσήμανε.