Συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο, για φοροδιαφυγή.


Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, αφορά υποχρεώσεις της 'ασπρόμαυρης' ΠΑΕ προς την Εφορία, για διάστημα του οικονομικού έτους 2006, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 428.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό την προϋπόθεση καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 5.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη Γούμενο, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τους Γεώργιο Τσολακίδη και Ηλία Παντελιάδη, άλλοτε μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην απολογία του, το πρώην 'αφεντικό' του 'Δικεφάλου του Βορρά' αναφέρθηκε στον 'πόλεμο' που δέχθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ προκειμένου να τον διώξουν από την ομάδα. «Προτεραιότητά μου ήταν να σώσω τη ζωή μου, την οικογένειά μου και το σπίτι μου» είπε. Μάλιστα, μιλώντας για μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, έκανε λόγο για «τριάντα τσογλάνια που πίνανε ρετσίνες και τραβούσανε τσιγάρα (…) Έκαναν πλιάτσικο στα γραφεία, κλέβοντας ακόμη και επιταγές».