Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν σήμερα τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειοανατολικά, με βελτίωση από αργά το απόγευμα.


Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι το το βράδυ, θα στραφούν από τα δυτικά σε ανατολικούς, νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν νωρίς το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές οπού τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα νότια αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα νοτιά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.