Από χτες έχει στηθεί στην πλατεία Ναυαρίνου περίπτερο του ΟΚΑΝΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26.06) αλλά κι ως διαμαρτυρία για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας.

Το Τοπικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ διαμαρτύρεται ειδικότερα για την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού και την απαξίωση του έργου του με ενημερωτική εκδήλωση στο περίπτερο στην πλατεία Ναυαρίνου, καθημερινά, από χθες 19 Ιουνίου μέχρι και τις 25 Ιουνίου, από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ εκφράζουν την αγωνία τη δική τους όσο και των 8.500 θεραπευόμενων για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο ήδη κουτσουρεμένος προϋπολογισμός του Οργανισμού φτάνει για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του για το πρώτο μόνο εξάμηνο του έτους, δημιουργώντας εύλογα έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει μετά. Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού παραμένουν σε καθεστώς πληρωμών με αναβολές, με δόσεις και διαρκή αβεβαιότητα, ενώ ταυτόχρονα (παρά την απορρόφηση, τα τελευταία έτη, μεγάλου αριθμού εξαρτημένων στις δομές του ΟΚΑΝΑ) ένας τεράστιος αριθμός συνεχίζει να αργοπεθαίνει στις πιάτσες ναρκωτικών.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν ακλόνητοι στη θέση τους για δημόσια και δωρεάν προγράμματα υποκατάστασης και θεραπείας, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.

Ζητούν την απορρόφηση της λίστας αναμονής στις δομές του ΟΚΑΝΑ, με παράλληλη εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης ώστε αυτές να λειτουργήσουν ικανοποιητικά, υπερασπίζονται το δικαίωμα των εξαρτημένων στη θεραπεία και διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή και εργασία για όλους.