Ιδιαίτερα προσγειωμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς ο οποίος τόνισε πως η παραμονή στη Super League δεν θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι η επιτυχία να δίνει η Ξάνθη μπαράζ.Κληθήκαμε δύο μήνες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό να δώσουμε επίσημο παιχνίδι για τη σωτηρία μας. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα, όπως και για τον Ολυμπιακό Βόλου που σε 1,5 μήνα έδωσε 14 παιχνίδια. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γιατί ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσουμε την ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό με φιλικά χαμηλής δυναμικότητας. Να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους ποδοσφαιριστές και όλο το τεχνικό τιμ» τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε λέγοντας
«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που στάθηκε αξιοπρεπέστατα, είχε τις δικές του ευκαιρίες να πετύχει κάτι καλύτερο αλλά στο ποδόσφαιρο κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Θα ήταν παράλειψη από εμένα να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν το συγκλονιστικό κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του» δήλωσε ο τεχνικό των "Ακριτών".

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: «Ιδανικοί αυτόχειρες – Χαρίσαμε τη νίκη»

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Νίκος Παντέλης στις δηλώσεις του στάθηκε στην κακή διαχείριση του ματς στο δεύτερο ημίχρονο μετά την αποβολή του Μάνταλου, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους παίκτες του.

«Νομίζω ότι σήμερα φανήκαμε ιδανικοί αυτόχειρες. Τη νίκη την χαρίσαμε και το λέω γιατί είχαμε πολύ καλύτερη παρουσία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και 2ο γκολ. Το 1-1 έγινε σε μια φάση που ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ και με γκολ οφσάιντ. Σε μία κρύα θα την χαρακτήριζα φάση δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Κάναμε δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάμε το ματς στην παράταση αλλά δεν το καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, στον κόσμο του Βόλου που ήταν συγκλονιστικός. Είναι μια δύσκολη ημέρα αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.Να δώσω συγχαρητήρια και στην Ξάνθη που βρέθηκε άδικα να παίζει κι αυτή σε ένα παιχνίδι μια χρονιά».

Δηλώσεις των ποδοσφαιριστών: 


ΡΑΝΟΣ: «Το γκολ ήρθε την καλύτερη στιγμή. Τελείωσε μια χρονιά που ήταν περίεργη. Παλέψαμε δυο μήνες παραπάνω, ήρθαμε εδώ και πολεμήσαμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήρθε μέχρι εδώ και ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε. Ένιωσα δικαίωση για τον κόπο μου και για τους κόπους των συμπαικτών μου όταν πέτυχα το γκολ. Τρομερό συναίσθημα».

ΚΑΤΣΙΚΗΣ: «Το γκολ της Ξάνθης ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Να το χαίρονται αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλύτεροι και θεωρώ πως έπρεπε να βάλουμε εμείς ένα γκολ και να κερδίσουμε, όχι η Ξάνθη».

ΓΟΥΤΑΣ: «Το ότι περιμέναμε δυο μήνες για να παίξουμε ένα ματς και το ότι δεν γνωρίζαμε τον αντίπαλό μας ήταν πολύ δύσκολο, όμως παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τα καταφέραμε... Πλέον κοιτάμε τη νέα σεζόν για να είμαστε καλύτεροι και να μη μπούμε ξανά σε τέτοιες περιπέτειες».

ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ«Δύσκολη στιγμή για εμάς και για εμένα προσωπικά καθώς μετά από δύο χρόνια στην ομάδα χάσαμε πέρυσι στην άνοδο και για ακόμη μία φορά είμαστε στην ίδια θέση. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, σε μια επίπονη σεζόν. Δεν φάνηκε η διαφορά Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Νοιώθω υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε αλλά δεν ευτυχήσαμε να έχουμε έναν άλλο διαιτητή. Δεχθήκαμε γκολ στις καθυστερήσεις που είναι οφσάιντ. Είναι αδικία κι αμαρτία να μην είναι εκεί που ανήκει».

ΒΑΛΛΑΣ: «Έφυγε… ένα τεράστιο βάρος  από τον καθένα μας. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με λάθη, πλέον το άγχος έδωσε τη θέση του στην ανακούφιση. Θα ήταν λάθος να αφήναμε την Ξάνθη να βρεθεί στη Β’ Εθνική. Η Ξάνθη έχει ειδικό βάρος. Αξίζει ειδική μνεία στον κόσμο που έδειξε ότι του αξίζουν περισσότερα από αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα έπαιξε 4 ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν της αξίζει να παλεύει για να παραμείνει στη Super League».