Κριτική για λάθη και παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, αλλά και προτάσεις ενόψει των εθνικών εκλογών, διατυπώνουν 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη από το πλειοψηφικό ρεύμα του κόμματος αλλά και από την ΑΝΑΣΑ (προερχόμενη από ΑΚΟΑ και Ρόζα).

Το κείμενο των 53 κατατέθηκε για συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Η κριτική των 53 στελεχών αφορά την ηγεσία αλλά και τη λειτουργία των οργάνων, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης του πολιτικού λόγου και του προγράμματος έναντι της επικοινωνιακής τακτικής.

Το κείμενο μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πέσει το συντομότερο». Αυτό όμως «δεν πρόκειται να συμβεί με τεχνητές κρίσεις κι επικοινωνιακά τερτίπια. Εξαρτάται, αντίθετα, από τη δυνατότητά μας να ενισχύσουμε την κοινωνική δυναμική τής ανατροπής και τη δικιά μας θετική προγραμματική διέξοδο».

Στο κείμενο εκφράζεται η ικανοποίηση των στελεχών για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και η νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη να σημάνει συναγερμός για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα φαινόμενα Μώραλη και Μπέου, τα οποία χαρακτηρίζονται «συμπτώματα της σοβούσας ασθένειας της αστικής δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά».