Βαριά πρόστιμα και εντολή να ξηλωθούν οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις των ναυπηγείων στη Πυλαία, Θεσσαλονίκης, επέβαλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Το πρωί, κλιμάκιο του Λιμενικού πραγματοποίησε έλεγχο με αποτέλεσμα να επιβάλλει τα πρόστιμα και να δώσει προθεσμία να ξηλωθούν οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις, κάτι που οδηγεί στο κλείσιμο τις πέντε επιχειρήσεις που λειτουργούν στη περιοχή.

Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, αφού από τη μια τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά ενώ η καταστροφή του θαλάσσιου εξοπλισμού(βαρούλκα, αγκυροβόλια), αχρηστεύει τις επιχειρήσεις, αφού δεν θα μπορεί να δέσει κάποιο πλοίο προς επισκευή αλλά ούτε να καθελκυστεί.

Το πρόβλημα των ναυπηγείων της Θεσσαλονίκης υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και καμία κυβέρνηση ή τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έδωσε λύση. Η αρμοδιότητα για να δοθεί λύση στο θέμα των ναυπηγείων ανήκει στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο ποτέ δεν έγινε κάποιος σχεδιασμός για τη μεταστέγαση τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αν δεν βρεθεί κάποια λύση είναι βέβαιο ότι τα ναυπηγεία οδηγούνται σε κλείσιμο. Μάλιστα, το λιμάνι της πόλης, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα θα μείνει χωρίς τη δυνατότητα επισκευής για πλοία που ενδέχεται να παρουσιάσουν βλάβη.

Χρόνια πριν, από την εποχή που νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν ο Κώστας Παπαδόπουλος, το σχέδιο για τη μεταστέγαση των ναυπηγείων στο Καλοχώρι, παραμένει στα συρτάρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί συνέχεια της τότε Νομαρχίας!