«Το κοινό στη Θεσσαλονίκη με κέρδισε, είναι τόσο ευγενικοί, αλλά παράλληλα μας έχει σε εγρήγορση», ο Άκης Σιδέρης είναι ο ένας από τους δύο συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Υγρά Μάτια», που συνεχίζει στο «Αθήναιον», μιας παράστασης που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, αφού προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης.


Ο Άκης Σιδέρης εξηγεί στο Salonicanews τους λόγους που εντυπωσιάστηκε απόν το κοινό της Θεσσαλονίκης: «Έρχονται ζευγάρια, άνθρωποι που είναι γονείς, παρακολουθούν με ενδιαφέρον, μας επικροτούν με ευγένεια, ακόμα και τα μηνύματα που μας στέλνουν είναι ευγενικά. Έχω εντυπωσιαστεί από τους ευγενικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης».

Το έργο απέσπασε τρία βραβεία στα «Θεατρικά Θραβεία 2012» για το πρωτότυπο κείμενο και μουσική, αλλά και για τη κινησεολογία. «Ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο νέοι άντρες θα κοιταχτούν στα μάτια, θα εμπλακούν σε μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά που η ζωή και το σήμερα συνθηκολογούν για να μας αναγκάσουν να τα κρύψουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δυο υγρά μάτια», εξηγεί ο Άκης Σιδέρης.

«Όταν ανεβάσαμε για πρώτη φορά το έργο, πριν από τρία χρόνια, δεν σκέφτηκα καθόλου τη σεξουαλικότητα» εξηγεί ο Άκης Σιδέρης «έπρεπε να ερμηνεύσω έναν άνθρωπο που είναι απόλυτα υγιείς και που ξέρει να δίνει αγάπη»

Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών. Ο Λουκάς, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία, είναι εσωστρεφής, με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία... Ο Γιώργος ζει μόνος του, είναι εξωστρεφής και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση. Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον - μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά όμως, έρχονται στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα... Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.«Αυτό που συμβαίνει στο έργο μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στρέιτ ή γκει» εξηγεί ο Άκης Σιδέρης «Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.

Εχω παρατηρήσει ότι ακόμα και οι στρέιτ ταυτίζονται με το έργο. Αυυτό φαίνεται από τα όσα μας λένε μετά την παράσταση»

Τι σημαίνει όμως αυτός ο ρόλος για τον Άκη Σιδέρη: «Είναι αυτό που θα ήθελα να γίνω», απαντά ο ίδιος.

Μαζί με τον Άκη Σιδέρη είναι ο Βασίλης Τσιγκριστάρης

Οι συντελεστές είναι οι εξής:

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Παππάς

Μουσική : Σταυρός Μαρκόνης 

Επιμέλεια Σκηνικών : Φανή Παλιούρα

Σκηνοθεσία Βίντεο : Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης

Παραγωγή : INDIGO