Ατύχημα, χωρίς θύματα, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Ατύχημα με αεροσκάφος τύπου Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Το ατύχημα έγινε όταν το αεροσκάφος που ανήκει στην 336 μοίρα βομβαρδισμού της 116ης Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσης στη ΔΕΗ.

Από την πρόσκρουση το αεροσκάφος έχασε «τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μετά από το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΑ να συγκεντρώσει τους διοικητές των μονάδων «για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων».

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή.

Η ανακοίνωση της ΓΕΑ
 

«Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.
 

»Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.
 

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων».

Σχόλια