Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων για τα γυμνάσια, τα λύκεια (ημερήσια και εσπερινά), τα ΕΠΑΛ και τις Επαγγελματικές Σχολές. Το πρόγραμμα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να κινηθούν
όλες οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 ορίζεται η λήξη των μαθημάτων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας.

Στα γυμνάσια
Στα γυμνάσια (ημερήσια και εσπερινά), οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014. 
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.
Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

Στα γενικά λύκεια

Στα γενικά λύκεια (ημερήσια και εσπερινά), οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 23-24 Ιουνίου.
Παράλληλα θα διεξάγονται και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα οι μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες θα εξεταστούν από την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕΛ και των 3 πρώτων τάξεων των Εσπερινών ΓΕΛ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕΛ και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. 

Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι΄ αυτόν το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το λύκειό τους.

Στα ΕΠΑΛ

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19-24 Ιουνίου.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑΛ και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑΛ θα αρχίσουν από την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Tρίτη 1 Ιουλίου 2014.
Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑΣ θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση). 
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση). 
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., καθώς και η έκδοση των αποτελεσμάτων πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. πρέπει ολοκληρωθούν μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014  και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση). 
Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί στους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. καθώς και των ΕΠΑ.Σ., το αργότερο 2 ημέρες  πριν από την έναρξη των εξετάσεων. 

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι' αυτόν το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το λύκειό τους.

 H εξεταστέα ύλη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε εργάσιμες μέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, για τα Ημερήσια και τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια, και πέντε εργάσιμες μέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές. 

Η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της οικείας σχολικής μονάδας.