Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές στις συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα για τον βασανισμό μέχρι θανάτου
του 42χρονου βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι.
Το απόγευμα της Τρίτης, μετά από μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας εξέδωσε βούλευμα, με το οποίο διαβιβάστηκε η υπόθεση στον εισαγγελέα Σερρών. Σε αυτό αναφέρεται πως από την έρευνα προκύπτει ότι ο τόπος και ο χρόνος τέλεσης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι εντός των ορίων του νομού Σερρών, κάτι που ουσιαστικά απαλλάσσει από οποιαδήποτε υποψία συμμετοχής τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιτέας.
Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βαρυποινίτης βασανίστηκε σε χώρο εντός των φυλακών Νιγρίτας, όπου δεν υπήρχαν κάμερες.
Με βάση τη δικογραφία, αφού ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο κελί του, όπου και εξέπνευσε, ο χώρος καθαρίστηκε, όπως και τα αντικείμενα. Ωστόσο βρέθηκαν σε εξοπλισμό σωφρονιστικών, ίχνη αίματος, στα οποία γίνεται έρευνα για DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια.