ΟΜΠΑΜΑ Προανήγγειλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Από τη Μαλαισία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα "έριξε" για μια ακόμα φορά τα δόντια στη Ρωσία.>>>
Ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος, πως αν δεν σταματήσουν οι ρωσικές προκλήσεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία, τότε από Δευτέρα θα προβεί σε νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα.
"Είναι σημαντικό να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να στείλουμε ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν", δήλωσε με σημασία ο Μπάρακ Ομπάμα.
"Όσο η Ρωσία θα ακολουθεί το δρόμο των προκλήσεων αντί να προσπαθεί να επιλύσει το θέμα αυτό με ειρηνικούς τρόπους και να ενθαρρύνει μια αποκλιμάκωση, θα υπάρχουν συνέπειες και οι συνέπειες αυτές θα αυξάνονται", προειδοποίησε τη ρωσική πλευρά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι λάθος να πιστεύεται ότι θα φέρει αποτέλεσμα αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν μόνες, χωρίς τους Ευρωπαίους, σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι καλύτερο οι ΗΠΑ και η ΕΕ να είναι ενωμένες. Δήλωσε επίσης πως πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, πρέπει να ξέρει τί είναι πρόθυμοι να κάνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Διπλωμάτες από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες για να υιοθετήσουν ένα πρόσθετο πακέτο κυρώσεων '2ης φάσης', όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχειών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Σχόλια