Τι δείχνει η δημοσκόπηση του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» για δήμο, περιφέρεια, ευρωεκλογέςΠροβάδισμα στη ΝΔ, με 2,6 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».


Σε δείγμα 500 ψηφοφόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 21,4%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,8%, Το Ποτάμι με 9,4%, η ΕΛΙΑ - ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,4%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 8% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 18,8%.

Όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων έχει ο Γιάννης Μπουτάρης με 45% σε αντίθεση με τον Σταύρο Καλαφάτη, που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 23%. Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής με 2,8%, ο Γιάννης Δελλής από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με 2%, η Ελεάννα Ιωαννίδου των Πρασίνων με 1,4 και ο Χάρης Παπαγεωργίου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 11,4% και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 52,4% επιλέγουν Γιάννη Μπουτάρη.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα θεωρούν νικητή το 47,6% των ερωτηθέντων, 21,4% τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ υψηλό ποσοστό, 27%, απαντούν «δεν ξέρω-δεν απαντώ». Στο ερώτημα για το ποιον θα ψήφιζαν τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, 39,4% δηλώνουν τον κ. Τζιτζικώστα, 28% τον κ. Ιωαννίδη, ενώ 32,6% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση  πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την εταιρία «E-Voice», στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου.

Σχόλια