Κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο (Πέμπτη, 3 Απριλίου) στις 6 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, αφού η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της διοίκησης της ΠΝΟ, πολλά από τα θέματά τους, όπως αυτό της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Για το λόγο αυτό θα επανέλθουν με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.
Σημειώνεται, ότι το μεσημέρι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί του ακτοπλόους είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΝΟ για το θέμα της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, που έχουν λήξει από το τέλος του 2013. Στη συνάντηση και οι δύο πλευρές εξέθεσαν τις απόψεις τους, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες.