dikastirio_02.jpg

Επτά άτομα καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για παράνομη υιοθεσία βρέφους από τη Βουλγαρία.

 

Στο εδώλιο κάθισαν οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους –οι άλλοι καταδικάστηκαν ερήμην, καθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 9 ετών το ζευγάρι που έδωσε το βρέφος, για μεσολάβηση σε υιοθεσία, με σκοπό το κέρδος, κατ' επάγγελμα και για συμμορία και σε κάθειρξη οκτώ ετών τους φυσικούς γονείς του παιδιού για παράδοση τέκνου για υιοθεσία με αθέμιτο όφελος από κερδοσκοπία κατ' επάγγελμα (ήταν παρών μόνον ο πατέρας του παιδιού). Επίσης καταδίκασε σε κάθειρξη 7 και 6 ετών άλλους τρεις Βουλγάρους, για συνέργεια στην διαμεσολάβηση.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, το ζευγάρι που μεσολάβησε στην υιοθεσία έχει τέσσερα παιδιά, ενώ οι φυσικοί γονείς του βρέφους, άλλα τρία. Όσο για τον φυσικό πατέρα του παιδιού, που κάθισε στο εδώλιο, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε το παραμικρό και πως, το παιδί, το πούλησε η… γυναίκα του και είπε πως της το άρπαξαν άγνωστοι ρομά. Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι δεν γνωρίζει το ζευγάρι που ανέλαβε τη διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν τον Ιούνιο του 2006, όταν το βρέφος πουλήθηκε για 12.000 ευρώ σε άτεκνο ζευγάρι. Μόνον που οι υποψήφιοι “αγοραστές” ήταν αστυνομικοί και οι δράστες κατέληξαν στη φυλακή…