Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, προκηρύσσει, με απόφασή της διοίκησή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), για την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014 με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.


Μάλιστα, για την ίδια μέρα, έχει προγραμματιστεί η πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν δούλεψαν.

«Οι καταναλωτές έκαναν βόλτα και όχι ψώνια. Οι μικρές επιχειρήσεις εξουθενωμένες, προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, των μεγάλων ξένων αλυσίδων, των τεράστιων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.