Το νομό Σερρών επισκέφτηκε χθες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στα Νέα Μουδανιά και την Κασσάνδρα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.>>>
Με ζουρνάδες και νταούλια υποδέχτηκαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νιγρίτας. Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδευόταν στην περιοδεία του στην περιοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της "Αλληλεγγύης" αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του Συλλόγου.
Ο επικεφαλής της "Αλληλεγγύης" είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί καταστήματα και επιχειρήσεις της Νιγρίτας, συνομίλησε επίσης με παραγωγούς, κατοίκους και επισκέπτες στη Λαϊκή Αγορά της περιοχής και δέχτηκε σε εγκάρδιο κλίμα θερμές ευχές για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης επίσης επισκέφτηκε ΚΑΠΗ και καφενεία της περιοχής, ενώ σε σύντομες στάσεις του στο Λιβαδοχώρι, τους Άμπελους, το Δημητρίτσι, τη Σησαμιά, την Αγία Παρασκευή, την Τερπνή, την Ανθή, το Φλάμπουρο και το Πατρίκι Σερρών, συνομίλησε με κατοίκους για ζητήματα που τους αφορούν.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε Κορμίστα, την Ηλιοκώμη, την Πρώτη, το Ροδολίβος, τα Κερδύλλια, τον Τράγιλο, τα Ίβηρα και τη Μαυροθάλασσα.


Στα Μουδανιά και την Κασσανδρεία η κ. Χαραλαμπίδου.

Στα Νέα Μουδανιά και την Κασσάνδρα περιόδευσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου.
Η κ. Χαραλαμπίδου ζήτησε τη στοχευμένη διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ανθρώπων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.
Παράλληλα επισκέφτηκε το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Νέας Προποντίδας και ενημερώθηκε για τη δράση του.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε στα Ν. Μουδανιά το νεοιδρυθέν στέκι της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καταστροφική μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική με την ονομασία «Μίλα ρε σύ», καθώς και τις αγορές των Ν. Μουδανιών, της Ν. Τρίγλιας και της Ν. Καλλικράτειας, όπου συζήτησε με κατοίκους.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με την υποψήφια Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μαρία Σαρίδου, επικεφαλής του σχήματος «Ανθρώπων Δήμος», καθώς και με τον δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Παπαγιάννη, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των δύο μεγάλων δήμων της δυτικής Χαλκιδικής.
Το απόγευμα η Δ. Χαραλαμπίδου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των κάμπινγκ της Κασσάνδρας, για τη φετινή τουριστική σεζόν. Όπως τόνισαν, παρά τους κυβερνητικούς «πανηγυρισμούς» για αύξηση του τουρισμού, αντιμετωπίζουν καθημερινά μια τραγική κατάσταση, αφού και φέτος οι τουρίστες που αναμένονται, εκτιμάται ότι δε θα συνεισφέρουν στην οικονομία της περιοχής, παρά μόνο στα μεγάλα ξενοδοχεία στα οποία καταλύουν.