Dimotiki_Astynomia09999.jpg

Σπασμωδικές, χαρακτηρίζει τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, να εκδώσει οριστικούς πίνακες διαθέσιμων Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται σε θέσεις του Υπουργείου, το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών της Αθήνας.

 

Θερωρεί “αδικαιολόγητη βιασύνη” τη σπουδή του υπουργείου, “χωρίς την έκδοση αντίστοιχων πινάκων από άλλους φορείς υποδοχής”, επειδή κάτι τέτοιο “έχει Δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πρόκειται να λύσει”.

Όπως υπογραμμίζουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, η κατανομή των υπό Διαθεσιμότητα συναδέλφων τους στους φορείς υποδοχής “είναι συνολική, δηλαδή αφορά και αλληλο-επηρεάζει όλους τους φορείς υποδοχής σε όλη την χώρα. Δηλαδή κάποιος πρώην Δημοτικός Αστυνομικός θα καταλάβει λανθασμένα ή παράνομα θέση εξωτερικού φρουρού ή Σωφρονιστικού στις φυλακές Κορυδαλλού για παράδειγμα και θα την αποστερήσει από άλλον συνάδελφο του, που την δικαιούται νόμιμα. Αυτό θα επιφέρει «ντόμινο» αλλαγών, ανάλογα με τις δηλώσεις προτιμήσεων, που είναι κοινές για όλους σε όλη την Ελλάδα”.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι στους συγκεκριμένους οριστικούς πίνακες του υπουργείου Δικαιοσύνης, “έχουν εμφιλοχωρήσει προφανή λάθη (π.χ. συνάδελφοι με πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά, με λανθασμένη μοριοδότηση, ή που έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί).”

Και καταλήγουν: “Μην προχωρείτε σε σπασμωδικές κινήσεις. Είναι προτιμότερη η συνολική αντιμετώπιση των αιτήσεων θεραπείας από όλους τους φορείς ταυτόχρονα, παρά η δικαιολογημένη Αναστάτωση και Αμφισβήτηση που έχει ήδη επέλθει στους συναδέλφους”.