alieis_diamartyria_20140210_03.jpg

«Κάποιοι αποφάσισαν να μας εντάξουν στις στρατιές των ανέργων», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Αλιέων, Δημήτρης Κοτσόργιος.

Ο κ. Κοτσόργιος εξήγησε ότι η απαγόρευση αλιείας μπακαλιάρου, από τους παράκτιους αλιείς, ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και δε στηρίζεται σε οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αποφασίζουν κάποιοι που δεν έχουν βρέξει ποτέ τα πόδια τους στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των Παράκτιων Αλιέων εξέφρασε το φόβο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απαγορεύσεις, όπως της αλιείας κουτσουμούρας και γάμπαρης που, μαζί με τον μπακαλιάρο, είναι τα ψάρια που κυρίως αλιεύουν οι παράκτιοι αλιείς. «Έχουμε τα πλέον επιλεκτικά εργαλεία, σε δίχτυα και παραγάδια, που προστατεύουν το γόνο. Ας μας πει ο υπουργός για ποιον λόγο μας απαγορεύουν την αλιεία», πρόσθεσε.

Οι παράκτιοι αλιείς πραγματοποίησαν, το πρωί, διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν, στην παλιά παραλία, με τα σκάφη τους και, στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. «Δεν βρήκαμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας και, πλέον, αποφασίσαμε την κάθοδό μας στην Αθήνα, αφού η λύση βρίσκεται εκεί», κατέληξε ο κ. Κοτσόργιος.