xeirourgeio_01.jpg

Τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων, προβλέπει πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ανακατανομή των κλινών με βάση τις ανάγκες, συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενόμενης από τους τομείς καθαριότητας και σίτισης των νοσοκομείων και η δημιουργία ενιαίου συντονιστή των διακομιδών στο ΕΣΥ που θα υπάγεται στο ΕΚΑΒ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο δημιουργίας του ενιαίου συντονιστή διακομιδών, προβλέπεται οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων να τεθούν από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Αλλαγές προβλέπονται και στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με βάση τις διακομιδές και τις νοσηλείες ασθενών. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, κάθε περιστατικό που φεύγει από ένα νοσοκομείο θα χρεώνεται στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αποστολής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα νοσοκομεία «ΚΑΤ» και «Ευαγγελισμός», που δέχονται κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 50 περιστατικά το καθένα από νοσοκομεία της περιφέρειας.