mosxoulas_giatagana_20140227_01.JPG

«Η μόλυνση του αέρα και της ατμόσφαιρας πρέπει να μας απασχολεί όλους στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Χρυσούλα Γιαταγάνα ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Παύλου μελά Ιωάννης Μοσχούλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο επικεφαλής της παράταξης «Έχεις-Επιλογή» με θεσμικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να επιτρέψει στο εργοστάσιο «Τιτάν» την καύση υλικών που περιέχονται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Ο κ. Μοσχούλας συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής κίνησης κατέθεσε στην κ. Γιαταγάνα τις προτάσεις του για το θέμα.

«Με την κ. Γιαταγάνα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Τέτοιου είδους προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία μας αλλά και τη ζωή μας δεν έχουν ταμπέλες, χρώματα και κόμματα. Ζητήσαμε τη βοήθειά της έτσι ώστε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να ασκήσει πίεση ώστε να ανακληθεί η πρόσφατη αδειοδότηση του Τιτάν. Οι δυτικές συνοικίες έχουν μετατραπεί σε χωματερή της Θεσσαλονίκης. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με θεσμικούς παράγοντες του νομού και καλούμε όλους όσους θα διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους, νέους αλλά και παλιούς υποψηφίους να έρθουν να συζητήσουμε. Ο αγώνας για την υγεία μας, μας χρειάζεται όλους ενωμένους» είπε ο κ. Μοσχούλας μετά το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά της η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για ανάκληση της απόφαση του ΥΠΕΚΑ στο ελληνικό Κοινοβούλιο. «Σε αυτή την περίπτωση τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Το μόνο που μας έμεινε και πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η υγεία μας» είπε η κ. Γιαταγάνα.