ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία–Είναι επιφανειακό

giatroi_04.jpg

Επιφανειακή είναι η προσέγγιση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτό υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τον ΙΣΘ, «το κατατεθέν στη βουλή νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες για πλήρη και ριζικό επανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δεν λαμβάνει υπ όψιν την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, δεν έχει σχεδιασθεί και μελετηθεί επαρκώς και σε βάθος. Συνολικά χαρακτηρίζεται από γενικόλογες και αόριστες αναφορές – ευχολόγια. Μοναδική και σαφής επιδίωξη είναι η εκβιαστική αυτό-απόλυση των ιατρών».

Μάλιστα, ο ΙΣΘ εξαπολύει προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη: «Η επιφανειακή προσέγγιση των προβλημάτων της ΠΦΥ και οι καθημερινές αλλαγές απόψεων από την πλευρά του Υπουργού Υγείας επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα απόσυρσης  του νομοσχεδίου ώστε με καλόπιστο διάλογο, χωρίς εντάσεις και προκαταλήψεις, με τεκμηρίωση και ορθολογισμό να θεμελιωθεί με τρόπο δίκαιο και σύγχρονο το πλαίσιο της ΠΦΥ και να δοθεί η δυνατότητα βελτιωτικών προσαρμογών με σεβασμό στους ιατρούς και προς ωφέλεια των πολιτών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια