HIONIA STI VORIA ELLADA 8919.jpg

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με τη θερμοκρασία στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Βέροια, αλλά και την πόλη των Σερρών.

 

Η Θεσσαλονίκη, πάντως, λούζεται στο φως του ήλιου, αν και ο ήλιος αυτός έχει… δόντια!

Στην Ημαθία, ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται με αλυσίδες. Σύμφωνα με την Τροχαία, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό από τη Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, από 10ο έως 26ο χλμ., στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82ο έως 98ο χλμ. ( όρια Ν. Κοζάνης), στη δημοτική οδό που οδηγεί από τη Νάουσα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, από 7ο έως 18ο χλμ., καθώς και στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Σελίου, από το 15ο έως 19ο χλμ.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά των Σερρών.

Στην Πέλλα, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στην επαρχιακή οδό που οδηγεί από την Άρνισσα στο χιονοδρομικό κέντρο του όρου Βόρας(Καϊμακτσαλάν), από 12ο έως 25ο. Το χιονοδρομικό κέντρο, πάντως, είναι ανοιχτό, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται χωρίς αλυσίδες από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά. Στους -3 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία, με αίθριο καιρό στην Έδεσσα.

Στη Χαλκιδική, χιονόνερο πέφτει στον Πολύγυρο, με τον υδράργυρο στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πιερία, στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη όπου σημειώνεται ασθενής βροχόπτωση.

Στο Κιλκίς, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα οχήματα τα οποία κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων του δήμου Παιονίας (στο όρος Παίκο).

Στους –3 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται το θερμόμετρο στη Φλώρινα, αλλά και τα Γρεβενά.

Ανοιχτό είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα, όπου η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παγετός επικρατεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι, τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στις εθνικές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 28ο χλμ., Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο έως 55ο χλμ., Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας), από 10ο έως 28ο χλμ., Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Λεχόβου), από 20ο έως 28ο χλμ., Φλώρινας – Κρυτσαλλοπηγής, από 1ο έως 52ο χλμ., Αμυνταίου – Καστοριάς, από 7ο έως 31ο χλμ., Αετού – Νυμφαίου (σε όλο το μήκος του), Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 13ο έως 54ο χλμ., Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από 13ο έως 45ο χλμ., Γρεβενών – Περιβολίου, από 13ο έως 43ο χλμ. και Γρεβενών – Μετσόβου, από 12ο έως 40ο χλμ., πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών.

Στην Ξάνθη, με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα τα οποία κινούνται στις επαρχιακές οδούς Ξάνθης – Σταυρούπολης, από 10ο έως 24ο χλμ., Ξάνθης – Εχίνου, από 19ο έως 23ο χλμ. και Ξάνθης – Εχίνου, από 31ο χλμ., έως το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη Ροδόπη έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού, στην Αγία Μαρίνα, Τραυού, στη Νέα Καλλίστη, Ποντικορέματος, στα Αρριανά και τη Φιλύρα, Βοσβόζη, στον Ήφαιστο, Κομψάτου, στο Μωσαϊκό και Μικρού Ρέματος, στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Μεσοχωρίου.