nefos_thessaloniki_01.jpg

Δεν αποκλείει την εφαρμογή δακτυλίου, για κάποια οχήματα, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, για τον περιορισμό του νέφους –χωρίς, πάντως, να θεωρεί ότι κι αυτό μπορεί να σώσει την παρτίδα.

 

«Τα Χριστούγεννα, που δεν κυκλοφορούσαν Ι.Χ. στην πόλη, δεν εξαλείφθηκε το φαινόμενο των υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στην πόλη», δήλωσε ο κ. Τσαμασλής στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100. «Έτσι, σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε την εκ περιτροπής κυκλοφορία ακόμη και των ταξί και την απαγόρευση κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας –που δεν είναι euro5», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Τσαμασλή, τις μέρες των Χριστουγέννων, που η Θεσσαλονίκη πνίγονταν στα αιωρούμενα σωματίδια, δεν απέδωσαν τα μέτρα. Οι δημόσιες υπηρεσίες, ούτως ή άλλως, χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, όπως τα περισσότερα σχολεία.

«Ακόμη και δωρεάν να μοιράσουν πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη δεν θα το πάρει κανείς. Οι περισσότεροι έχουν μετατρέψει τους καυστήρες σε καύσης ξύλων, ή πέλετ, ή έχουν στραφεί στο φυσικό αέριο. Στην αυτοψία που έκανα, διαπίστωσα ότι, σε ανοικτούς χώρους, στην δυτική Θεσσαλονίκη, κάποιοι έκαιγαν ακόμη και ελαστικά και πλαστικά. Αυτό δεν καταπολεμάται με τα μέτρα της κυβέρνησης. Τέτοια μέτρα έπρεπε να ΄χουν ληφθεί το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν τα νοικοκυριά εφοδιάζονταν με καύσιμα», υποστηρίζει.