albanoi_drapetes_grammos_20131128_01.JPG

Τρεις επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς συνέλαβαν αστυνομικοί στην περιοχή του Γράμμου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι Αλβανοί συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από συμπλοκή που έγινε χθες.

Το πρωί, σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημείο της χθεσινής συμπλοκής, συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ. Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Νωρίς το πρωί η Αστυνομία είχε συλλάβει και τον 31χρονο, Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος είχε διαφύγει μαζί με τον 42χρονο.

Πρώτος είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας ο 31χρονος Γκεζίμ Τόμα, ο οποίος τραυματίστηκε στη χθεσινή συμπλοκή, στη δασική περιοχή Χρυσής - Νεστορίου Καστοριάς. Εκεί εντοπίστηκαν οι τρεις άνδρες να κινούνται πεζή σε ρέμα. Όταν οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να ακινητοποιηθούν, οι δύο από αυτούς προέταξαν Kalashnikov , με πρόθεση να πυροβολήσουν. Οι αστυνομικοί, όμως, πρόλαβαν να ανοίξουν πυρ, με αποτέλεσμα οι δύο να τραπούν σε φυγή, ενώ συνελήφθη ο Τόμα, πριν προλάβει να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Οι τρεις κακοποιοί, μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς τους βαρυποινίτες, απέδρασαν την περασμένη Κυριακή από τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά. Οι αλβανικές Αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις, ενώ οι τρεις παρέμεναν ασύλληπτοι, έως σήμερα το πρωί.

Οι τρεις κακοποιοί αναμένεται να εκδοθούν στην Αλβανία.