Tετραήμερη γιορτή για το ποδήλατο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, με ομιλίες, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις υπό τον τίτλο Biciklopedia 2013.

«Πρόκειται για ένα συνέδριο με στόχο να συσπειρώσει όλες τις ποδηλατικές οργανώσεις, να προωθήσει τον ποδηλατικό τουρισμό και να συμβάλει στην εκπαίδευση των μαθητών για την επιλογή του ποδηλάτου ως τρόπου μετακίνησης» ανέφερε ο Γιώργος Φαρφαράς, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, που συνδιοργανώνει το συνέδριο στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις». Συμμετέχουν, ακόμη, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές», το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, το Πράσινο Ινστιτούτο, ενώ την οργάνωση υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών και το ΟΙΚΟ-ΑΠΘ.

Στις παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν ποδηλατική εκδρομή στην Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου- Εκβολές Γαλλικού Ποταμού- Δέλτα Αξιού, έκθεση αφίσας "Οι πόλεις της Ελλάδας ποδηλατούν" και ποδηλατική βόλτα, αύριο το απόγευμα, σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.