Δημοτικοί λαχανόκηποι έρχονται στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων, πάνω από την Περιφερειακή Οδό (κοντά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας καθαριότητας), ο δήμος σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες του να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο.

Ήδη ολοκληρώνεται ξ περίφραξη του αγροτεμαχίου και στη συνέχεια θα γίνει σύνδεση ύδρευσης και φωτισμού. Αμέσως μετά η έκταση θα διανεμηθεί στους δικαιούχους οι οποίοι υπέβαλλαν ήδη αιτήσεις.

«Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός Δημοτικών Λαχανόκηπων που δημιουργούνται στη χώρα μας επιβεβαιώνει την ανάγκη των πολιτών για επιστροφή στην καλλιέργεια της γης μέσα από την γεωργία. Η οικονομική κρίση φέρνει την αστική γεωργία και πάλι στο προσκήνιο, δίνοντας την δυνατότητα εκμετάλλευσης της γης και αξιοποίησης του χρόνου των κατοίκων των αστικών κέντρων με στόχο την σίτιση τους», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες και καταθέσεις δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη 6 - 8 με Πυθαγόρα γωνία και στα τηλέφωνα: 2310558505 & 2310 558506 από τις 8.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΠΟΣΕΡ.